top of page

TIIMI TUUKAN TAKANA:

JUSSI KOHTALA

Kohtala Sportsin omistaja - Jussi Kohtala - vastaa managerin ominaisuudessa Tuukan kaikista sopimuskuvioista. Jussilla on 20 vuoden kokemus oman tallinsa pyörittämisestä sekä oma menestyksekäs 16 vuoden ajoura takana.

AARO VAINIO

Aaro toimii Tuukan mentorina niin radalla ja radan ulkopuolella. Aaro tulee kiertämään Tuuka rinnalla kauden 2024 kaikki testit ja kilpailut. Ajaminen, kilpailu ja tiimin kanssa toimiminen ovat osa-alueita, joissa Aaro tukee Tuukkaa oman ajouransa ja kisainsinöörinä toimimisen pohjalta.

CFA Academy

Seinäjoelta maailman kartalle ponnistava CFAcademy on rakentanut F1 tason ajosimulaattorin Tuukan käyttöön. Simulaattorin pääarkkitehti Andy Symonds tunnetaan usean F1-tallin ajosimulaattori-projektin takaa.

FLYING FINN ACADEMY

Flying Finn Academy -maajoukkue on ollut mukana Tuukan valmennuksessa jo kaudesta 2019 lähtien. Flying Finn Academyn valmennusohjelmaan ovat kuuluneet mm. Kimi Räikkönen, Heikki Kovalainen, Valtteri Bottas, Esapekka Lappi ja Teemu Suninen.

SUOMEN OLYMPIAKOMITEA

Tuukka on kuulunut Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön tukemiin urheilijoihin jo kaudesta 2023 lähtien. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Tuukalle myös urheilija-apurahan kaudelle 2023.

R-ace GP

Tuukka ajaa ranskalaisen R-ace GP -tallin väreissä Formula Regional Middle East Championship- ja Formula Regional European Championship -sarjoissa. Tiimi on perustettu vuonna 2011 ja Tuukka saa sieltä tarvitsemansa kaluston ja tiimin taakseen. Tiimin omistaa Thibaut de Merindol ja Cyril Comte. Tuukan kisainsinöörinä toimii kokenut Thibaud Labalue. Talli on tottunut menestymään viime vuosina ja F1-kuljettajista mm. Ocon, Gasly, Piastri, Sargeant ja De Vries ovat ajaneet aikoinaan tallin kuljettajina pikkuformuloissa.

FERRARI DRIVER ACADEMY

Ferrari Driver Academy on Scuderia Ferrari F1 -tallin nuorten kuljettajien koulutusohjelma, jonka tavoitteena on auttaa ja kehittää oman akatemiansa lahjakkaita nuoria kuljettajia urallaan eteenpäin. Tähän mennessä neljä akatemian entisistä kuljettajista on päässyt Formula 1 -sarjaan asti. Tällä hetkellä tunnetuin heistä on Charles Leclerc. Tuukka Taponen on kuulunut FDA-akatemiaan vuodesta 2023 lähtien. Akatemian muut kuljettajat ovat F2-kuljettaja Oliver Bearman, F3-kuljettaja Dino Beganovic ja Formula Regional kuljettaja Rafael Camara. Akatemiassa on myös kaksi tyttökuljettajaa Aurelia Nobels ja Maya Weug, jotka molemmat kilpailevat naisille tarkoitetussa F1 Academy -sarjassa.

bottom of page